EU MEP Rob Roos

 
EU MEP Rob Roos
 
Med erfaringerne fra Corona krisen, hvor det blev tydeligt for de fleste, hvilke ekstremt uheldige konsekvenser det havde for demokratiet, at håndteringen af nedlukningerne på tværs af de enkelte lande skete som de skete, advare den hollandske EU parlamentariker Robert Ross nu kraftigt i mod de planer WHO har med at få endnu mere uindskrænket udemokratisk magt UDEN parlamentarisk kontrol.
 
Rob Roos - som han ynder at kalde sig selv - fremkommer med 3 klare årsager til hvorfor de pågældende planer med at give WHO endnu mere magt vil være fuldstændig ødelæggende for vores demokratier.
 
1.
De forslåede ændringerne vil først og fremmest være til gavn for Kina og de store multinationale medicinalselskaber.
 
2.
De forslåede ændringer med suverænitets afgivelse til en organisation som WHO har som konsekvens at denne overdragelse af magt IKKE efter behov kan demokratisk kontrolleres/trykprøves. 
 
3.
De forslående ændringer med en HELT ens tilgang til en kommende pandemi i fremtiden, er ikke hensigtsmæssige, da international sundhed IKKE er "One size fits all" da de forskellige lande har forskellige kulturer, befolkningstæthed og sundhedssystemer med vidt forskellige faglige kompetencer.

Ved at give WHO mere magt i fremtiden, fjerner man derfor kort fortalt en meget stor national selvbestemmelsesret, som eksempelvis Sverige under Corona krisen praktiserede og som data i dag TYDELIGT dokumentere var en rigtig tilgang at gribe en pandemi an på.