Hvis du TØR - The Intercept

 
 
 
Som navnkundige Storm P. sagde i sin tid, citat: 'Intet kommer af ingenting – bortset fra lommeuld.', citat slut. Sådan er det også med god journalistik, det skabes ikke uden viljen til at ville, evnerne til at kunne og lysten til at skrive.
 
Hvis der er noget Corona krisen har læst os, er det at der er langt - endog meget langt - mellem uafhængig og dermed god journalistik verden over - også i Danmark hvor kritisk journalistik stort set har været helt fraværende. Offentligheden har i stedet været vidne til en smertelig symbiose af lige dele ukritisk mikrofonholderi og papegøje rapportering.
 
Heldigvis er der stadigvæk medier der ikke glemmer det altid gældende princip om at være uafhængige og kildekritisk, et godt eksempel er det amerikansk non-profit nyhedsorganisation The Intercept grundlagt af Glenn Greenwald, Jeremy Scahill og Laura Poitras og finansieret af eBay medstifter Pierre Omidyar 
 
Her er man vidne til journalistik som i de gode gamle dage, takket være lige dele vilje, vedholdenhed og talent, som derfor her formået at komme til dyb indsigt i forhold til årsag og virkning af Corona krisen som havde sit arnested i Wuhan i Kina.
 
Gennem mere end 5500 dokumenter fra The National Institutes of Health (forkortet NIH) der er det primære amerikanske agentur ansvarlig for biomedicinsk og folkesundhedsforskning, inklusive 18 års utallige laboratoriehændelsesrapporter der beskriver hundredvis af ulykker, har The Intercept gennem en række meget veldokumenterede artikler dokumenteret, at USA gennem adskillige år op til Corona krisen netop havde finansieret forskning i Corona virus - også kaldet Gain of Function Research - i intet mindre end Wuhan i Kina.
 
I ovenstående lys er dette emne derfor ikke en konspirationsteori eller sølvpapirshat snak, men derimod virkeligheden om man kan lide den eller ej og derfor kan risikere at blive ramt af kognitiv dissonans - som ret beset burde kunne tilgives med hjertet på rette sted.
 
For de desværre relativ få borgere, beslutningstagere og pressen i Danmark som evner det, kan man nedenunder stifte bekendtskab med - i mangel af bedre udtryk - Guld Standard journalistik fra The Intercept.
 
Hvis man efter at have læst den tunge dokumentation til stadighed vil hævde, at der IKKE pågik amerikansk finansieret Gain of Function Research på Corona virus i Kina og at dette IKKE blev spredt fra Wuhan til resten af verden, har man her med virkelige sølvpapirshat snak at gøre.

6. september 2021
New Details Emerge About Coronavirus Research at Chinese Lab

9. september 2021
NIH Documents Provide New Evidence U.S. Funded Gain-of-Function Research in Wuhan

23. september 2021
The Intercept
Leaked Grant Proposal Details High-Risk Coronavirus Research

21. oktober 2021
The Intercept 
EcoHealth Alliance Conducted Risky Experiments on MERS Virus in China

3. november 2021
NIH Officials Worked With EcoHealth Alliance to Evade Restrictions on Coronavirus Experiments 

3. marts 2022
The Intercept 
Emails Point to Oversight Problems With NIH Bat Coronavirus Grant

1. november 2022
The Intercept
High Containment